Grad: Banja Vrućica

Nalazi se na 3 km od Teslića i 87 km od Banja Luke. Najveći je banjski centar u Republici Srpskoj. Nalazi se na nadmorskoj visini od 230 m, u predivnom prirodnom okruženju šume i bujnog zelenila, sa izvorima termomineralnih voda jedinstvenih karakteristika i predstavlja najpoznatiji i najposjećeniji turistički lokalitet na teritoriji opštine Teslić. Kompleks Banje Vrućice, po turističkom kapacitetu najveći u BIH, prostire se na površini od 740.000 m², a čine ga: hoteli “Kardial”, “Hercegovina”, “Posavina” i “Srbija” ukupnog kapaciteta od 1000 ležaja, zatim tu su wellness centar, kongresne dvorane opremljene najsavremenijom opremom, tereni za tenis, košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal, uređeni parkovi i staze za šetanje, trčanje i biciklizam u ukupnoj dužini od 7 kilometara. Banja Vrućica sa svojim prirodnim ambijentom, širokim spektrom i visokim kvalitetom zdravstveno-turističkih usluga, kao i stručnošću i ljubaznošću garantuju zadovoljstvo za svakog posjetioca.
Dugogodišnja tradicija, prirodni faktori, savremena oprema i stručni kadar, učinili su da centar postane vodeće balneoklimatsko lječilište u regionu. Mineralno vrelo „Banje Vrućice“ sadrži visoku koncentraciju negativnih jona, koji uzrokuju osjećaj fizičkog i psihičkog blagostanja. Ljekovita voda se koristi za banjanje u kadama i hidroterapiju u bazenu, ali i za pijenje i inhaliranje. Termomineralna voda Banje Vrućice pomaže u oslobađanju od stresa, umora, loše koncentracije i pamćenja, razdražljivosti i bezvoljnosti. Kupanje u termomineralnoj vodi posebno se preporučuje kod bolesti krvnih žila, oboljenja zglobova, tetiva, mišića, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti. Hiperbarična komora pomaže osobama koje boluju od dijabetesa, polineuropatije, psorijaze a ova terapija primjenjuje se i nakon moždanog i srčanog infarkta. Ova procedura se preporučuje i zdravim osobama kako bi sačuvale mladalački izgled, vitalnost i unapredili svoje zdravlje.

Na samo par minuta od hotela se nalaze uređene staze za šetnju, nazvane po svojoj ljekovitoj moći Staze života.

Hotel Srbija je lociran u podnožju Čubrinog gaja, kombinovane bjelogorične i crnogorične šume…

Hotel raspolaže sa ukupno 132 sobe, odnosno 234 ležajeva…

Smješten usred živopisnog parka u Banji Vrućici, ovaj hotel sa 4 zvjezdice u Tesliću nudi odmor kakav samo možete zamisliti.