Grad: Banja Vrućica

Nalazi se na 3 km od Teslića i 87 km od Banja Luke. Najveći je banjski centar u Republici Srpskoj. Nalazi se na nadmorskoj visini od 230 m, u predivnom prirodnom okruženju šume i bujnog zelenila, sa izvorima termomineralnih voda jedinstvenih karakteristika i predstavlja najpoznatiji i najposjećeniji turistički lokalitet na teritoriji opštine Teslić. Kompleks Banje Vrućice, po turističkom kapacitetu najveći u BIH, prostire se na površini od 740.000 m², a čine ga: hoteli “Kardial”, “Hercegovina”, “Posavina” i “Srbija” ukupnog kapaciteta od 1000 ležaja, zatim tu su wellness centar, kongresne dvorane opremljene najsavremenijom opremom, tereni za tenis, košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal, uređeni parkovi i staze za šetanje, trčanje i biciklizam u ukupnoj dužini od 7 kilometara. Banja Vrućica sa svojim prirodnim ambijentom, širokim spektrom i visokim kvalitetom zdravstveno-turističkih usluga, kao i stručnošću i ljubaznošću garantuju zadovoljstvo za svakog posjetioca.
Dugogodišnja tradicija, prirodni faktori, savremena oprema i stručni kadar, učinili su da centar postane vodeće balneoklimatsko lječilište u regionu. Mineralno vrelo „Banje Vrućice“ sadrži visoku koncentraciju negativnih jona, koji uzrokuju osjećaj fizičkog i psihičkog blagostanja. Ljekovita voda se koristi za banjanje u kadama i hidroterapiju u bazenu, ali i za pijenje i inhaliranje. Termomineralna voda Banje Vrućice pomaže u oslobađanju od stresa, umora, loše koncentracije i pamćenja, razdražljivosti i bezvoljnosti. Kupanje u termomineralnoj vodi posebno se preporučuje kod bolesti krvnih žila, oboljenja zglobova, tetiva, mišića, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti. Hiperbarična komora pomaže osobama koje boluju od dijabetesa, polineuropatije, psorijaze a ova terapija primjenjuje se i nakon moždanog i srčanog infarkta. Ova procedura se preporučuje i zdravim osobama kako bi sačuvale mladalački izgled, vitalnost i unapredili svoje zdravlje.

Etno selo Usora nalazi se u malom mjestu Milan polje, 18 km od Banje Vrućice.

Na samo par minuta od hotela se nalaze uređene staze za šetnju, nazvane po svojoj ljekovitoj moći Staze života.

Hotel Srbija je lociran u podnožju Čubrinog gaja, kombinovane bjelogorične i crnogorične šume…

Hotel raspolaže sa ukupno 132 sobe, odnosno 234 ležajeva…

Smješten usred živopisnog parka u Banji Vrućici, ovaj hotel sa 4 zvjezdice u Tesliću nudi odmor kakav samo možete zamisliti.