Grad: Jahorina

Olimpijsku tradiciju i olimpijski osmijeh čuva “Olimpijski centar Jahorina”, a na Jahorini se svake godine (januar) održavaju međunarodne smučarske “FIS” trke u alpskim disciplinama. Više od 25 km uređenih staza za alpsko skijanje danas je na raspolaganju skijašima na Olimpijskoj ljepotici Jahorini (1529-1916 m nadmorske visine).

Skijašima profesionalcima, amaterima, ali i onim najmlađim, na usluzi su žičare i skiliftovi koji prevoze 7500 smučara na čas. Za ljubitelje nordijskog skijanja pravi biser je staza “Dvorišta”, na Jahorini (1300-1450 m nadmorske visine) sa 17 km uređenih staza koja je na raspolaganju takmičarima, ali i rekreativcima.

Savremeno strelište za „biathlon“ omogućava uslove za vrhunska takmičenja evropskog nivoa kao što je Balkanski šampionat, koji je marta 2004. godine održan baš na ovoj stazi. Skijašima rekreativcima preporučili bismo skijašku stazu na Stambulčiću, 10 km udaljenom od Pala. U prekrasnom ambijentu, na 1050 m nadmorske visine, staza dužine 1200 m, sa visinskom razlikom od 275 m, pružiće vam sve pogodnosti, a na usluzi je i skilift dužine 1100 m.

Hotel San ima spremište za skije i uslugu najma skijaške opreme, a nalazi se u Jahorini..

Šumarska kuća „Pansion Ognjište“,nalazi se u neposrednoj blizini (80m) najposjećenije i druge najduže staze na Jahorini, staze Poljice.

Hotel sa 4 zvjezdice na odličnoj lokaciji na Jahorini…

Hotel Kristal se nalazi na 50 metara od žičare, a nudi saunu, bar i 2 restorana.

Aparthotel Winter je smješten na Jahorini u vikend naselju Šator na 1635 metara nadmorske visine, udaljen 150 metara od ski staza.

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini, na njenom najsunčanijem dijelu i nadmorskoj visini od 1600m, nalazi se porodični hotel „Nebojša“.

Smješten na Jahorini.. U blizini pansiona možete uživati u skijanju.

Hotel Dva Javora smješten je na Jahorini i ima direktan pristup skijaškoj stazi.

Hotel Bistrica se nalazi na Jahorini, u blizini vrhova od 2000 metara i dolina Prace i Drine.

Hotel Board je dobar hotel sa četiri zvjezdice dobro pozicioniran i sa dobrim povratnim informacijama naših putnika.