Grad: Vilina Vlas

Višegradska banja je balneoklimatsko liječilište, u kome direktan i indirektan uticaj vode i vazduha pruža izvanredne uslove za sve oblike rehabilitacije i rekreacije.
Medicinski programi bazirani su na primjeni prirodne ljekovite termomineralne vode sa savremenim postupcima fizikalne medicine i rehabilitacije.
Kompleks Višegradske banje čine: Vilina vlas, Donja Kadijina banja i Gornja Sokolovića banja.
Javna ustanova Rehabilitacioni centar „Vilina vlas“ Višegrad nosi ime po endemskoj vrsti paprati „Vilina vlas“ (latinski Adiantum Capillus Veneris) koja raste jedino u ovom kraju, na izvorima ljekovite termalne vode.
Objekat raspolaže sa 140 ležaja raspoređenih u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima. Svaka soba i apartman posjeduje sopstveno kupatilo, terasu, kablovsku televiziju, bežični internet, telefon.
Gostima je na raspolaganju trpezarijski prostor koji prima 350 gostiju i koji zadovoljava sve standarde u ugostiteljstvu. Na meniju se uvijek nalaze tri vrste obroka, kao i posna i dijetalna jela. Doručak, ručak i večera se poslužuju klasično.
Objekat posjeduje zatvoreni bazen sa termalnom vodom, medicinski blok, saunu, dvije ljetne bašte, aperitiv bar, lift, prodavnicu, frizerski salon, konferencijsku salu, parking prostor pod video nadzorom.
U neposrednoj blizini nalaze se trim staze pogodne za šetnju i rekreaciju, park-šuma…
Ljubiteljima dobrog zalogaja Višegradska banja nudi restoran „Stara banja“ u kome posjetioci mogu uživati u domaćim jelima pripremljenim po tradicionalnim receptima i odmoriti se u netaknutoj prirodi.

Javna ustanova Rehabilitacioni centar „Vilina vlas“ Višegrad nosi ime po endemskoj vrsti paprati „Vilina vlas“..