POLAZAK i DOLAZAK
VRIJEME POLAZKA Aranžman počinje prvog dana slijetanjem na aerodrom “Nikola Tesla” u BG
VRIJEME DOLAZKA Aranžman završava zadnjeg dana odlaskom na aerodrom “Butmir” u SA
ARANŽMAN OBUHAVATA:
1 BB u Beogradu

1 HB na Zlatiboru

1 HB na Tjentištu

2 HB u Trebinju

2 HB u Sarajevu

prevoz visoko turističkim autobusom

organizaciju i realizaciju putovanja

Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu

Pratnju predstavnika agencije i vodiča

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Ulaznice i fakultativne sadržaje

Ručkove

doplatu za 1/1 sobu

 

1

BEOGRAD


Slijetanje na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Panoramski razgled glavnog grada Srbije. Mogućnost posjete Kalemegdanu i hramu Svetog Save.
Smještaj u hotel. Noćenje.
2

ZLATIBOR

Doručak. Napuštanje hotela i polazak na Zlatibor. Posjeta najvećem etno-muzeju na Balkanu na otvorenom – Sirogojno.
Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju i uživanje u planinskim predjelima. Večera. Noćenje.

3

MEĆAVNIK - VIŠEGRAD - TJENTIŠTE

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja uskotračnom željeznicom Šarganskom osmicom u trajanju od 2 sata. Posjeta etno-selu Mećavnik.
Nastavak putovanja do Višegrada. Šetnja od Starog mosta na Drini do Andrićgrada. Most je izgrađen preko rijeke Drine u 11 lukova i predstavlja remek-djelo tadašnje arhitekture. Danas je pod zaštitom UNESCO-a.
Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Tjentištu – najstariji i najveći nacionalni park u BiH na čijem području se nalaze mnogobrojni spomenici. Čuvena bitka na Sutjesci iz II Svjetskog rata se odigrala na ovom području i centralni dio predstavlja monumentalni spomenik podignut u znak sjećanja.
Dolazak u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4

TJENTIŠTE - TREBINJE

Doručak. Slobodno vrijeme na Tjentištu za posjetu Muzeju i spomeniku. Odlazak do vidikovca Dragoš sedla, foto pauza. Nastavak putovanja za Trebinje. Dolazak u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

5

TREBINJE

Doručak. Posjeta Hercegovačkoj Gračanici – duhovnom kompleksu na brdu Crkvina gdje je po posljednoj želji sahranjen pjesnik Jovan Dučić. Panoramski pogled na grad. Obilazak gradskog jezgra u pratnji stručnog vodiča: Korzo sa Trgom Slobode i Trgom pjesnika gdje se nalazi veliki broj Dučićevih poklona gradu, stoljetni platani i Katedrala iz 1884.god.; Crkva Sv. Preobraženja Gospodnjeg koja se nalazi u središtu Dučićevog parka; Stari grad – Kastel; Osman pašina džamija i Sahat kula; Muzej Hercegovine smješten u nekadašnjoj zgradi austrijske kasarne. Slobodno vrijeme. Organizovani odlazak na degustaciju vina u neku od poznatih vinarija po kojima je ovaj kraj poznat. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

6

MOSTAR - BLAGAJ - SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Mostaru. Dolazak u Mostar. Razgledanje grada sa vodičem. Istorijski centar grada je smješten sa obe strane poznatog Starog Mosta i predstavlja jedinstvenu atrakciju koja je rezultat kombinacije burnog žubora rijeke Neretve i njene smaragdne boje te okolne arhitekture iz otomanskog perioda sa džamijama iz XVI vijeka, kulama, kućama i turskim kupatilima, ali i malim kujundžijskim radnjama, koje svojim svakodnevnim aktivnostima doprinose vrevi na ulicama.
Polazak za Blagaj – srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV vijeka nastala današnja Hercegovina. Sa ruševina starog grada ili Kule Herceg Stjepana, (vladara ovih prostora prije dolaska Otomanskog carstva), koja je izgrađena na strateškom položaju, na hridinama iznad izvora rijeke Bune. U okolini se nalaze: Kuća Velagića (prekrasan primjer otomanske stambene arhitekture iz XVII vijeka), Džamija Sultana Sulejmana (izgrađena oko1520.), Karađozbegov most, izgrađen na rijeci Buni, koji potiče iz 1570. i Hamam sagrađen na prelazu iz XVI u XVII vijek. Na desnoj obali rijeke nalazi se Tekija, kuća derviša iz XVI vijeka, koja kao da lebdi između stijene i vode.
Nastavak putovanja prema Sarajevu – glavnom gradu Bosne i Hercegovine koji obiluje istorijskim znamenitostima i posebnim doživljajem susreta Istoka i Zapada. Dolazak u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

7

SARAJEVO

Doručak. Šetnja Baš-čaršijom, najživopisnijim dijelom centra grada koji vrvi od turista. Obilazak kulturno-istorijskih lokaliteta sa vodičem: Gradska vijećnica, Principov most, Begov Bezistan, Baščaršija, Sebilj – gradska fontana, Katedrala Srca Isusova, Saborna crkva, Vječna vatra. Kraće slobodno vrijeme.
Odlazak na Vrelo Bosne – izvanredan park ispresjecan mnogobrojnim potočićima koji stvaraju jezerca i ostrva, što predstavlja geološki, hidrološki i botaničko – hortikulturni fenomen. Šetnja ili vožnja fijakerom kroz aleju platana i kestena, dugu tri i po kilometra kojom se stiže do najveće atrakcije – Vrela Bosne u podnožju planine Igman. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8

SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom Butmir. Transfer na aerodrom. Registrovanje na let.

Recenzija ture

Nema recenzija

Ostavite recenziju

Ocijena