POLAZAK i DOLAZAK
VRIJEME POLAZKA Aranžman počinje prvog dana polaskom iz Banjaluke u 5:30 časova
VRIJEME DOLAZKA Aranžman završava četvrtog dana dolaskom u Banjaluku u kasnim večernjim časovima
ARANŽMAN OBUHAVATA:
3 noćenja sa doručkom u u Trebinju

usluge lokalnog vodiča u Trebinju

usluge pratioca grupe

razgledanja prema programu

prevoz visoko turističkim autobusom

organizaciju i realizaciju putovanja

Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu

ulaznice za lokalitete Blagaj i pećinu Vjetrenicu

fakultativni izlet u Herceg Novi

putničko i zdravstveno osiguranje

Cijena na upit

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
doplata za večeru u hotelu

doplata za večeru u restoranu sa muzikom

doplatu za 1/1 sobu

 

 

1

BANJA LUKA – BLAGAJ – PREBILOVCI - TREBINJE


Polazak sa Stare autobuske stanice u 05:30h. Putovanje na relaciji Jajce-Jablanica-Mostar-Trebinje. Pauze po potrebi.
Usputna posjeta Blagaju – oazi mira i prirodne harmonije. Blagaj je srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV vijeka nastala današnja Hercegovina. Prelijep ambijent izvora rijeke Bune krase: Kuća Velagića (prekrasan primjer otomanske stambene arhitekture iz XVII vijeka), Džamija Sultana Sulejmana (izgrađena oko 1520.), Karađozbegov most, izgrađen na rijeci Buni, koji potiče iz 1570. i Hamam sagrađen na prelazu iz XVI u XVII vijek. Na desnoj obali rijeke nalazi se Tekija, kuća derviša iz XVI vijeka, koja kao da lebdi između stijene i vode.
Nastavak putovanja prema selu Prebilovci u blizini Čapljine – simbol stradanja srpskog naroda. Dolazak u Trebinje u kasnim poslijepodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje.
2

TREBINJE

Doručak. Posjeta Hercegovačkoj Gračanici – duhovnom kompleksu na brdu Crkvina gdje je po posljednoj želji sahranjen pjesnik Jovan Dučić. Panoramski pogled na grad.
Obilazak gradskog jezgra u pratnji stručnog vodiča: Korzo sa Trgom Slobode i Trgom pjesnika gdje se nalazi veliki broj Dučićevih poklona gradu, stoljetni platani i Katedrala iz 1884.god.; Crkva Sv. Preobraženja Gospodnjeg koja se nalazi u središtu Dučićevog parka; Stari grad – Kastel; Osman pašina džamija i Sahat kula; Muzej Hercegovine smješten u nekadašnjoj zgradi austrijske kasarne. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i mogućnost odlaska u aqua park u Gradu Sunca (poludnevna ulaznica je 20 KM). Noćenje.

3

HERCEG NOVI

Doručak. Izlet u Herceg Novi. Obilazak Starog grada i tvrđave Forte Mare. Slobodno vrijeme u Herceg Novom za kupanje i individualne aktivnosti. Povratak u Trebinje. Fakultativna večera u nekom od restorana uz muziku uživo. Noćenje.

4

TREBINJE – PEĆINA VJETRENICA – MOSTAR - BANJA LUKA

Doručak. Napuštanje hotela. Usputni obilazak pećine Vjetrenica – zaštićeni spomenik prirode, geomorfološki rezervat i najpoznatija pećina u BiH.
Pećina je bogata prostranim hodnicima, dvoranama, naslagama siga, jezerima, nekoliko vodopada, a ime je dobila po karakterističnom vjetru koji struji na ulazu u pećinu.
Polazak za Mostar. Šetnja gradom: Stari grad, Stari most, kule, tipične „turske kuće“. Slobodno vrijeme.
Nastavak putovanja prema Banjaluci uz kraće usputne pauze. Dolazak u Banjaluku u kasnim večernjim časovima.

Recenzija ture

Nema recenzija

Ostavite recenziju

Ocijena