POLAZAK i DOLAZAK
VRIJEME POLAZKA Aranžman počinje prvog dana polaskom iz Banjaluke u 5:30 časova
VRIJEME DOLAZKA Aranžman završava četvrtog dana dolaskom u Banjaluku u kasnim večernjim časovima
ARANŽMAN OBUHAVATA:
3 polupansiona u hotelu SL Industry 4* u Trebinju

usluge lokalnog vodiča u Trebinju

usluge pratioca grupe

razgledanja prema programu

prevoz visoko turističkim autobusom

organizaciju i realizaciju putovanja

Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu

ulaznice za Blagaj i pećinu Vjetrenicu 12 KM

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
fakultativni izlet u Herceg Novi 25 KM

ulaznicu u aqua park 10 KM

doplatu za 1/1 sobu 60 KM

 

CIJENA: 301 KM – 100 KM vaučer

1

BANJA LUKA – BLAGAJ – PREBILOVCI - TREBINJE

21.06.2021.

Polazak sa Stare autobuske stanice u 05:30h. Putovanje na relaciji Jajce-Jablanica-Mostar-Trebinje. Predviđene pauze – Jajce i Jablanica.
Usputna posjeta Blagaju – oazi mira i prirodne harmonije. Blagaj je srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV vijeka nastala današnja Hercegovina. Prelijep ambijent izvora rijeke Bune krase: Kuća Velagića (prekrasan primjer otomanske stambene arhitekture iz XVII vijeka), Džamija Sultana Sulejmana (izgrađena oko 1520.), Karađozbegov most, izgrađen na rijeci Buni, koji potiče iz 1570. i Hamam sagrađen na prelazu iz XVI u XVII vijek. Na desnoj obali rijeke nalazi se Tekija, kuća derviša iz XVI vijeka, koja kao da lebdi između stijene i vode.
Nastavak putovanja prema selu Prebilovci u blizini Čapljine – simbol stradanja srpskog naroda. Dolazak u Trebinje u kasnim poslijepodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Večera. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje.

2

TREBINJE

22.06.2021.

Doručak. Posjeta Hercegovačkoj Gračanici – duhovnom kompleksu na brdu Crkvina gdje je po posljednoj želji sahranjen pjesnik Jovan Dučić. Panoramski pogled na grad.
Obilazak gradskog jezgra u pratnji stručnog vodiča: Korzo sa Trgom Slobode i Trgom pjesnika gdje se nalazi veliki broj Dučićevih poklona gradu, stoljetni platani i Katedrala iz 1884.god.; Crkva Sv. Preobraženja Gospodnjeg koja se nalazi u središtu Dučićevog parka; Stari grad – Kastel; Osman pašina džamija i Sahat kula; Muzej Hercegovine smješten u nekadašnjoj zgradi austrijske kasarne. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i mogućnost odlaska u aqua park u Gradu Sunca (cijena ulaznice za grupu je 10 KM). Degustacija vina uz mezu u vinariji Anđelić ili Petijević. Noćenje.

3

HERCEG NOVI

23.06.2021.

Doručak. Fakultativni izlet u Herceg Novi. Obilazak Starog grada i tvrđave Forte Mare. Slobodno vrijeme u Herceg Novom za kupanje i individualne aktivnosti. Povratak u Trebinje. Večera. Noćenje.

4

TREBINJE – PEĆINA VJETRENICA – MOSTAR - BANJA LUKA

24.06.2021.

Doručak. Napuštanje hotela. Usputni obilazak pećine Vjetrenica – zaštićeni spomenik prirode, geomorfološki rezervat i najpoznatija pećina u BiH. Pećina je bogata prostranim hodnicima, dvoranama, naslagama siga, jezerima, nekoliko vodopada, a ime je dobila po karakterističnom vjetru koji struji na ulazu u pećinu.
Polazak za Mostar. Šetnja gradom: Stari grad, Stari most, kule, tipične „turske kuće“. Slobodno vrijeme.
Nastavak putovanja prema Banjaluci uz kraće usputne pauze. Dolazak u Banjaluku u kasnim večernjim časovima.

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Vaučer Vlade RS imaju pravo koristiti svi koji to nisu već učinili tokom 2021. god. Mi apliciramo za vaučere uz dostavljene slike ličnih karata.

Recenzija ture

Nema recenzija

Ostavite recenziju

Ocijena