POLAZAK i DOLAZAK
VRIJEME POLAZKA Aranžman počinje prvog dana polaskom iz Banjaluke u 5:30 časova
VRIJEME DOLAZKA Aranžman završava petog dana dolaskom u Banjaluku u kasnim večernjim časovima
ARANŽMAN OBUHAVATA:
MOGUĆNOST KORIŠTENJA VAUČERA VLADE RS NA OVOM PUTOVANJU

2 noćenja sa doručkom u u Višegradu 3*

2 noćenja sa doručkom u Trebinju 3*

usluge lokalnog vodiča u Trebinju i Višegradu

usluge pratioca grupe

razgledanja prema programu

prevoz visoko turističkim autobusom

organizaciju i realizaciju putovanja

Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu

Cijena na upit

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
fakultativna vožnja brodom Drinom sa ručkom

doplatu za 1/1 sobu

doplata za hotel 4* u Trebinju

ulaznice za lokalitete Blagaj i pećinu Vjetrenicu

 

1

BANJA LUKA – VIŠEGRAD


Polazak sa Stare autobuske stanice u 05:30h. Putovanje prema Višegradu uz kraće usputne pauze. Dolazak u poslijepodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Šetnja Starim mostom, čuvenim mostom na Drini – zadužbini Mehmed paše Sokolovića. Most je izgrađen preko rijeke Drine u 11 lukova i predstavlja remek-djelo tadašnje arhitekture. Danas je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta Andrićgradu koji je nastao da bi nam dočarao ideju o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanom djelima i likovima našeg nobelovca Ive Andrića. To je vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su se smjenjivali kroz istoriju ovog područja. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje.
2

VIŠEGRAD I KRSTARENJE DRINOM

Doručak. Fakultativna vožnja brodom Drinom sa ručkom. Kanjon Drine je nestvaran spoj prirode i čovjeka, a plovidba kanjonom Drine je nezaboravno iskustvo koje predstavlja doživljaj za sva čula. Posjeta etno naselju “Stari brod”, koji se nalazi na samom ulazu u kanjon rijeke Drine, 17 km od Višegrada. Obilazak Spomen-muzeja posvećenog stradalima 22. Marta 1942. godine od neprijateljske ruke, dugo čuvana javna tajna, koju je Drina žuborom skrivala – preko 6.000 ubijenog srpskog stanovništva, bačenih u Drinu. Nakon obilaska Spomen-muzeja, odlazak do etno naselja sa kampom Stari Brod koji se nalazi na samom ulazu u kanjon rijeke Drine. Ručak. Nakon ručka, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Višegrad. Mogućnost posjete manastiru Dobrun koji je smješten u kanjonu rijeke Rzav na 12 km od Višegrada. Manastir je posvećen Uspenju Presvete Bogorodice. Povratak u hotel. Noćenje.

3

VIŠEGRAD – NP SUTJESKA – TREBINJE

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Nacionalni park “Sutjeska” koji s pravom nosi epitet bisera Republike Srpske. Najstariji i najveći nacionalni park u BiH na čijem području se nalaze i mnogobrojni spomenici. Čuvena bitka na Sutjesci iz II Svjetskog rata se odigrala na ovom području i centralni dio predstavlja monumentalni spomenik podignut u znak sjećanja. Slobodno vrijeme na Tjentištu za individualne aktivnosti (planinarenje, šetnju, kupanje…). U popodnevnim časovima polazak za Trebinje. Dolazak u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

4

TREBINJE

Doručak. Posjeta Hercegovačkoj Gračanici – duhovnom kompleksu na brdu Crkvina gdje je po posljednoj želji sahranjen pjesnik Jovan Dučić. Panoramski pogled na grad. Obilazak gradskog jezgra u pratnji stručnog vodiča: Korzo sa Trgom Slobode i Trgom pjesnika gdje se nalazi veliki broj Dučićevih poklona gradu, stoljetni platani i Katedrala iz 1884.god.; Crkva Sv. Preobraženja Gospodnjeg koja se nalazi u središtu Dučićevog parka; Stari grad – Kastel; Osman pašina džamija i Sahat kula; Muzej Hercegovine smješten u nekadašnjoj zgradi austrijske kasarne. Slobodno vrijeme i mogućnost odlaska u aqua park u Gradu Sunca (cjelodnevna ulaznica je 25 KM). Noćenje.

5

TREBINJE – PEĆINA VJETRENICA – BLAGAJ - BANJA LUKA

Doručak. Napuštanje hotela. Usputni obilazak pećine Vjetrenica – zaštićeni spomenik prirode, geomorfološni rezervat i najpoznatija pećina u BiH. Pećina je bogata prostranim hodnicima, dvoranama, naslagama siga, jezerima, nekoliko vodopada, a ime je dobila po karakterističnom vjetru koji struji na ulazu u pećinu. Nastavak putovanja i usputna posjeta Blagaju – oazi mira i prirodne harmonije. Blagaj je srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV vijeka nastala današnja Hercegovina. Prelijep ambijent izvora rijeke Bune krase: Kuća Velagića (prekrasan primjer otomanske stambene arhitekture iz XVII vijeka), Džamija Sultana Sulejmana (izgrađena oko 1520.), Karađozbegov most, izgrađen na rijeci Buni, koji potiče iz 1570. i Hamam sagrađen na prelazu iz XVI u XVII vijek. Na desnoj obali rijeke nalazi se Tekija, kuća derviša iz XVI vijeka, koja kao da lebdi između stijene i vode.
Nastavak putovanja prema Banjaluci uz kraće usputne pauze. Dolazak u Banjaluku u kasnim večernjim časovima.

Recenzija ture

Nema recenzija

Ostavite recenziju

Ocijena