POLAZAK i DOLAZAK
VRIJEME POLAZKA Aranžman počinje prvog dana slijetanjem na aerodrom u Zagrebu
VRIJEME DOLAZKA Aranžman završava zadnjeg dana odlaskom na aerodrom “Butmir” u SA
ARANŽMAN OBUHAVATA:
2 HB na Plitvicama

2 HB u Banjaluci

2 HB u Mostaru

1 HB u Sarajevu

prevoz visoko turističkim autobusom

organizaciju i realizaciju putovanja

Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu

Pratnju predstavnika agencije i vodiča

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Ulaznice i fakultativne sadržaje

Ručkove

doplatu za 1/1 sobu

 

1

ZAGREB - PLITVICE


Slijetanje na aerodrom u Zagrebu. U zavisnosti od vremena dolaska, mogućnost organizovanja posjete Zagrebu. Transfer do Plitvičkih jezera – najstarijeg i najvećeg nacionalnog parka Hrvatske koji se sastoji od kompleksa jezera, vodopada i šuma, a nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
2

PLITVICE

Doručak. Cjelodnevno razgledanje nacionalnog parka uz pratnju stručnog vodiča. Razgledanje obuhvata obilazak Gornjih i Donjih jezera u trajanju do 6 sati.
Slobodno poslijepodne. Večera. Noćenje.

3

BIHAĆ - BANJA LUKA

Doručak. Napuštanje hotela i prelazak u BiH. Kraći obilazak Bihaća. Odlazak do Japodskih otoka na rijeci Uni koji su okruženi zelenilom, a pet drvenih mostića povezuju pet riječnih ada, koje gledajući iz vazduha daju jedinstvenu sliku – „srca prirode“.
Nastavak putovanja do Štrbačkog buka, 24 m visokog vodopada na rijeci Uni koji predstavlja geomorfološki spomenik prirode. Slobodno vrijeme za šetnju i ručak.
Nastavak putovanja za Banjaluku – glavni grad Republike Srpske. Smještaj u hotel u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

4

BANJA LUKA

Doručak. Razgled Banjaluke sa vodičem – pješačka tura. Upoznavanje sa glavnim gradom Republike Srpske i drugim po veličini gradom u Bosni i Hercegovini – gradom koji plijeni svojim šarmom, gostoprimljivošću, kulturno-istorijskim znamenitostima i gastronomijom. Obilazak užeg centra grada pješke: Banski dvor, Opština, Palata Predsjednika, crkva Hrista Spasitelja, Gospodska ulica, trg Krajine sa Krivim satom – simbol grada i njegovog stradanja u katastrofalnom zemljotresu koji grad pogodio 1969.god., džamija Ferhadija, Safikadin grob, tvrđava Kastel – najstariji spomenik koji predstavlja jedan od simbola Banjaluke.
Mogućnost organizovanja rafting ture ili vožnje dajakom – autentičnim banjalučkim čamcem.
Večera. Noćenje.

5

JAJCE

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Jajcu – nekadašnjoj kraljevskoj prestonici. Posjeta Tvrđavi, katakombama i prelijepom vodopadu u centru garda.
Nastavak putovanja za Mostar. Posjeta Blagaju u blizini Mostara – srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV vijeka nastala današnja Hercegovina. Prelijep ambijent izvora rijeke Bune krase: Kuća Velagića (prekrasan primjer otomanske stambene arhitekture iz XVII vijeka), Džamija Sultana Sulejmana (izgrađena oko 1520.), Karađozbegov most, izgrađen na rijeci Buni, koji potiče iz 1570. i Hamam sagrađen na prelazu iz XVI u XVII vijek. Na desnoj obali rijeke nalazi se Tekija, kuća derviša iz XVI vijeka, koja kao da lebdi između stijene i vode. Smještaj u hotel u Mostaru. Večera. Noćenje.

6

MOSTAR

Doručak. Razgledanje Mostara sa vodičem. Istorijski centar grada je smješten sa obe strane poznatog Starog Mosta i predstavlja zaista jedinstvenu atrakciju koja je rezultat kombinacije burnog žubora rijeke Neretve i njene smaragdne boje te okolne arhitekture iz otomanskog perioda sa džamijama iz XVI vijeka, kulama, kućama i turskim kupatilima, ali i malim kujundžijskim radnjama, koje svojim svakodnevnim aktivnostima doprinose vrevi na ulicama.
Odlazak na izlet do Međugorja (30 km) – jedno od najpoznatijih i najposjećenijih mjesta katoličkih hodočasnika od kada je grupa adolescenata bila svjedocima pojavljivanja djevice Marije 1981. godine u blizini sela Podbrdo, na mjestu koje je nakon toga nazvano Brdo Ukazanja. “Čudo iz Međugorja” radikalno je promijenilo ovo mjesto kojeg konstantno posjećuju katolici iz cijelog svijeta.
Povratak u Mostar. Večera. Veče slobodna za individualne aktivnosti. Noćenje.

7

SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Sarajevu. Razgled grada sa vodičem: Gradska vijećnica, Principov most, Begov Bezistan, Baščaršija, Sebilj-gradska fontana, Katedrala Srca Isusova, Saborna crkva, Vječna vatra. Odlazak do Konaka na Bistriku. Konak je bio sjedište austro-ugarskih namjesnika za BiH, a u njemu je boravio Franz Jozef, austro-ugarski car. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

8

SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma u Sarajevu. Mogućnost posjete Vrelu Bosne na Ilidži, u zavisnosti od vremena leta.

Recenzija ture

Nema recenzija

Ostavite recenziju

Ocijena